Toscane

Camping Le Capanne ligt strategisch tussen allerlei prachtige bezienswaardigheden in Toscane. Velen zijn het erover eens dat Toscane de culturele wieg van Italië is; de plek waar het allemaal begon. Een vakantie naar Camping Le Capanne betekent dan ook genieten van het échte Italië.

Bezoek Pisa
Van alle steden in Toscane is Pisa misschien wel de bekendste. Wie kent die scheve toren niet? Dit is uw kans om hem met eigen ogen te bewonderen. Maar Pisa heeft nog zoveel méér te bieden. Het oude stadsdeel Campo dei Miracoli staat bomvol met kunst- en cultuurschatten, zoals de Duomo Santa Maria Assunta en het Museo dell ‘Opera del Duomo.

Een dagtochtje naar Florence
Ook Florence is zeer gelieft bij vakantiegangers. Hier werd de Renaissance geboren, wat duidelijk zichtbaar is in bijvoorbeeld de koepel van de Duomo di Santa Maria del Fiore. Allerlei historische bouwwerken vind je hier op loopafstand van elkaar. Enkele hiervan zijn:

  • Giardino di Boboli
  • Basilica di Santa Croce
  • Galleria degli Uffizi
  • Galleria dell’Academia
Andere plaatsen
Ook Marina di Bibbona, vlakbij Camping Le Capanne, is een leuke plek voor een namiddag of hele dag. Geniet hier van het heerlijke Italiaanse eten of van de stijlvolle boetieks bij de jachthaven. Wat verder weg vindt u prachtige steden als Lucca, Siena en Volterre.

De natuur in
Toscane is één van de meest natuurrijke gebieden van Italië. U vindt er een groot aantal natuurparken. De drooggelegde moerasgebieden bij Maremma zijn hier een mooi voorbeeld van, maar ook hoger in het binnenland komen natuurliefhebbers prima aan hun trekken. En laten we de kilometers lange stranden niet vergeten!