Marina di Bibbona

De badplaats Marina di Bibbona wordt ook wel Marina del Forte genoemd. Deze ontspannende plaats aan de Toscaanse Middellandse Zeekust dankt haar naam aan Fort Bibbona, dat in 1785 werd gebouwd. Het milde klimaat, de rust en de schoonheid van het landschap maken deze plaats een populaire bestemming bij vakantiegangers uit heel Europa.

Een lust voor de zintuigen
Marina di Bibbona ligt tussen prachtige dennebossen en beschikt over een breed zandstrand met prima en vaak gratis faciliteiten. De blauwe vlag garandeert de zuiverheid van het water en het onderhoud van dit strand. Het nabijgelegen 7natuurgebied Tomboli Cecina is makkelijk per fiets bereikbaar

Het dorp zelf is typisch Toscaans: nauwe straatjes met oude gebouwen, bogen en trappen, Romeinse overblijfselen en een kerk die mogelijk met hulp van Leonardi da Vinci is ontworpen: Santa Maria della Pietà. Dit alles ondersteund door traditionele restaurantjes en sfeervolle boetieks.

Omgeving
Marina di Bibbona ligt tussen twee andere badplaatsen: Marina di Cecina en Marina di Castagneto Carducci. De laan van Bolgheri is populair bij fietsers en iets verder weg, maar nog steeds uitstekend bereikbaar tijdens een dagtocht, vindt u Toscaanse hoogtepunten zoals Pisa, Lucca, Florence, Volterra en San Gimignano. Bij de receptie van Camping Le Capanne helpt het personeel u graag bij het plannen van uw excursie.